Historie

Ebeltoft Garden

 

Historie

Ebeltoft Garden blev stiftet af arkivar Kurt Elgaard i sommeren og efteråret 1972.

Han puslede med tanken om at skabe en lokal drenge og pigegarden.

Den oprindelige ide var, at garden skulle bestå af gående og af ryttere til hest. Det sidste blev dog hurtigt opgivet.

Et stiftende møde blev holdt samme efterår på Motel Vibæk, og der var allerede et stort antal børn og unde tilmeldt garden, så grundlaget var i orden, og en bred kreds af borgere stor bag klar til at give et nap med.

Håndværkerforeningen, Handelsstandsforeningen og Turistforeningen støttede med et tilskud på ca. 40.000,- kr.

Allerede ved det stiftende møde kunne der præsenteres et udkast til uniform i fortrinsvis grønne farver, og den uniform har garden brugt siden.

Den første formelle formand blev skotøjshandler Frits Gunvald i 1978., da den første ledelse havde været "midlertidig" bestyrelse i mere end fem år. Frits Grundvald gjorde i mange år en utrættelig indsats for garden inden han blev afløst på formandsposten af købmand Ole Egebjerg. Senere blev rutebilchauffør Bent Vinding valgt som formand.

I 1990 overtog økonomichef Freddy Juul Pedersen posten, som han beklædte frem til 1995, hvor rutebilchauffør Hanne ravn blev valgt til hvervet.

I 2001 0vertager Købmand Oda Andersen formandsposten, det bliver i denne periode at Garden skifter ”look” og får nye uniformer, det var også denne gang håndværker- borger- og industriforeningen der stod bag realiseringen af dette.

I 2006 tiltræder Driftsleder Steen Daugaard Andersen som formand.

I 2009 tiltræder arbejdsmarkeds rådgiver John Voight, som er den nuværende formand.

 

Ebeltoft Garden har gennem årene medvirket ved en lang række arrangementer.

Først og fremmest i Ebeltoft området, hvor blandt andet sommerfesten har trukket på garden til optog og musik gennem byen og på festpladsen. Men fra hele landet har der været bud efter garderne fra Ebeltoft og opland, der også har gjort sig flot ved de årlige landsgarderstævner.

 

Det er også blevet til en del rejser til udlandet, blandt andet til Ebeltofts venskabsbyer, men også til rejser til både England, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien foruden de nordiske lande.

 

En af de hidtil største oplevelser, var nok i 2002 da portene til Euro Disney blev slået op og Garden blev præcenteret over højtalerne på 3 forskellige sprog, for derefter at vise sin kunnen gennem hele forlystelsesparken.

I 2013 var vi en tur i Spanie,hvor vi spillede til otoberfest i Calella, det var en super god tur for både store og små, og vi håber at det ikke var sidste gang vi prøvede dette.

 

Det største ønske garden har, er fortsat at kunne få så stor tilgang af nye børn unge og voksne, der er interesseret i at spille og være med i det fællesskab og kammeratskab, som er skabt omkring garden, så den også i de næste mange år kan være med til at virke som ambassadør for Ebeltoft by og Syddjurs kommune i både ind- og udland.